A A A

Статични Филтри

Те се използват за отделяне на твърди частици чийто размер е по голям от 0.25-0.5-1.00 мм. . Те се използват също и за пречистване на водата която идва от различни сектори като хранителната или текстилната промишленост.

Тъй като се постават на дъното заради гравитацията на твърдите частици от отпадните води, статичните филтри са по икономични и удобни от други филтри. Статичните филтри са механични сита произведени специално от неръждаема стомана и разпределението на водата в преливниците.

Разделителната способност на филтриращата система е доста висока. Освен лесната употреба на устройството то не се нуждае от допълнителна поддръжка тъй като няма подвижни части. Причината поради която статичните филтри се предпочитат е, че няма никакви експлоатационни разходи тъй като липсват подвижни части. статичните филтри са самопочистващи се сита без необходимост от подвижна почистваща система.

ЕКОПОЛ ООД произвежда статични филтри от AISI 304 или AISI 316 неръждаема стомана в зависимост от вида на отпадните води.