A A A

Механизирана автоматична решетка

Механизираните автоматични решетки се използват в правоъгълни канали в зависимост от нуждата без да се ограничава височината на канала. Използват се за отделяне на твърди частици чийто диаметър на зрънцето е по-голям от разстоянието на пръчките на решетката (обикновено 10-30мм)

Решетката е механично, устройство и почистващо се. Преградните решетки са инсталирани на дъното с наклон 60° -70° теглейки вертикално. Обикновено решетката се състои от главно транспортно шаси, преграда, моторно редукторна група, система за изпъване на веригата, почистващи гребла и резервоар за отпадъци. Работната система е проектирана ръчно с нагласяне на времето или в зависимост от програмата за водата.

В системата с верижна предавка повлияна от моторно редукторна група, веригата инсталирана на греблото движи почистващите рамена линейно във вертикална посока и транспортираща отпадъците събрани в преградните сита вертикално. Рамената на греблата не пречат на водния поток ако са в най-горна позиция при спиране на системата.

ЕКОПОЛ ООД произвежда стандартно линейните автоматични решетки от неръждаема стомана, но е възможно и галванизиране или въглеродна стомана покрита с епоксидно лаково антикорозионно покритие.