A A A

Миксери

Миксери се използват във станциите за отпадни води за да се получи хомогенна смес от химически разтвории отпадните води . Когато се избира миксера се взима предвид обема и геометричната форма на резервоара, броя и мястото на вихровото работно колело, вискозитета и плътността на материала, желаната скорост на миксера и нагласянето струята. Миксерите се разделяна на 3 групи – бързи, бавни и статични.

Съоръженията са предназначени за хомогенизиране на утайки с влажност 96-97%. Състоят се от площадка за обслужване, върху която са монтирани електрическо табло за управление и въртяща се конзола с ръчна лебедка. На дъното на радиалния уплътнител за утайки е монтирана въртяща се вертикална колона. Съоръженията дават възможност миксерът да бъде фиксиран на различна работна дълбочина и под различен градус спрямо диаметъра в зависимост от технологичните изисквания. Конструкцията е изработена от черна въглеродна стомана, покрита с епоксидно лаково антикорозионно покритиено лаково антикорозионно покритие

 • Бързи Миксери

  Бързите миксери се използват в коагулационни устройства за разтваряне на химикали във вода. Те се състоят от ел. двигател или група моторни редуктори, вал и перки. Перките се произвеждат във формата на крила или турбина в зависимост от желаната струя. Има скоростни разновидности между 120-900 об./ мин.

 • Бавни миксери

  Бавните миксери се използват във флокулационни устройства и резервоари за уплътняване на утайка. Те са проектиране за производство на хомогенни смеси според геометрията на резервоара и желаните власинки и утайка.

   

 • Статични миксери

  Статичните миксери се използват в коагулационни уреди, с бавна струя с цел обработка на калта в смесите от кал и полиелектролити и смеси от вода в малки струи. Освен съединителен фланец и смесващи жалузи в бавните миксери няма други елементи (моторни редуктори, шаси, смесващ педал и лагери) Благодарение на това няма експлоатационни разходи или те са минимални.