A A A

Маслоуловители

Отпадният петрол представлява голям проблем за околната среда. Освен вреда върху околната среда петрола предизвиква запушване на канала за събиране на отпадни води и канализационната система така че се нанасят вреди с големи разходи. Петрола затруднява обмена на кислород покрива повърхността на отпадните води и използва кислорода във водата чрез разпадане.

Маслоуловителите се използват за разделяне на петрола съществуващ във отпадните води. Системата работи чрез разликата в плътността на водата и петрола. Отпадната вода влиза през раделитетя за петрол петрола и мазнините имат по малка плътност от водата и се отделят от водата излизайки на повърхността на разделителя.

Мазните частици изплуват на повърхността и образуват пласт, който се изхвърля от разделителя ръчно или чрез регулиращ се преливник. Механично стъргало се инсталира допълнително по желание. Използват се във фабрики, петролни рафинерии, бензиностанции ресторанти и др. Почистват се лесно в зависимост от честотата на употреба. Маслоуловителя има просто устройство съставено от диск и преливник.

ЕКОПОЛ ООД произвежда маслоуловители от неръждаема стомана но е възможно потапяна в галванизиращ материал или въглеродна стомана покрита с епоксидно лаково антикорозионно покритие.