A A A

Калоуплътнители

Използват се за премахване на утайката образувана с времето в сгъстяващите и дехидратиращи елементи на химически и биологически пречиствателни системи. Утайката се отвежда в резервоарите за сгъстяване. Стойността на сухото веществож се увеличава от 1% до 3-5 %.

Чрез изстъргване дъното на резервоара утайката се пренася до помпата в резервоарите за сгъстяване. Средна дъска за миксиране на разтвора се използва за премахване на въздуха и водните мехурчета които съществуват в утайката.

ЕКОПОЛ ООД проектира сгъстителите със скорост 2-3 m/mn. Мостчето се произвежда от специален железен лист и е проектиран да носи безопасно статичен или подвижен товар. Скреперните дискове от по долните нива са свързани към въртящ се мост с тръба за да се движат безопасно при по плътен товар. Сгъстителите обикновено се проектират като централно задвижван фиксиран мост. Моста се състои от моторно редукторна група, главно шаси, миксиращи валове и дискове за остъргване на дъното, четков колектор и скрепер.

ЕКОПОЛ ООД произвежда всички устройства, които имат досег с вода от неръждаема стомана срещу корозия, а устройствата плаващи над водата от AISI 304 неръждаема стомана или въглеродна стомана. Въглеродната стомана е галванизирана или двойно покрита с двукомпонентно епоксидно лаково антикорозионно покритие.